پرش لینک ها

درون یابی چیست؟

درون‌یابی، یک سبک مدرن از مدیتیشن است که در سال ۲۰۱۹ توسط علی دلشاد تهرانی و تیم دارما طراحی و ابداع شده است. این نوع مدیتیشن با ترکیب عناصری همچون صدای راهنما، مطالب عمیق فلسفی و عرفانی، تمرینات ذهن‌آگاهی، تمرینات تنفسی، و نوع خاصی از موسیقی، فضایی امن و عمیق برای تجربه‌ای معنوی فراهم می‌کند. یکی از تفاوت‌های بارز درون‌یابی با سایر انواع مدیتیشن این است که مطالب ارائه‌شده توسط راهنما در سکوت و بدون موسیقی ارائه می‌شوند و در انتها با پخش موسیقی فضایی برای تجربه‌ی عمیق‌تر فراهم می‌گردد. تمرینات تنفسی نیز بین مطالب یا سوالات مطرح‌شده قرار می‌گیرد تا ذهن و جسم مراقبه‌کننده را برای این تجربه آماده کند.

آیا درون‌یابی برای همه مناسب است؟

خیر، درون‌یابی برای همه مناسب نیست. افرادی با مشکلات قلبی و ریوی مانند نارسایی قلبی، آریتمی قلبی یا COPD باید با احتیاط از تمرینات تنفسی عمیق استفاده کنند و قبل از شروع، با پزشک مشورت کنند. همچنین، افرادی با اختلالات روانی شدید مانند اسکیزوفرنیا یا اختلال دوقطبی ممکن است به دلیل واکنش‌های ناپایدار روانی، نباید بدون نظارت متخصص به این مدیتیشن بپردازند. اختلالات روانی خفیف‌تر مانند اضطراب‌های روزمره ممکن است با مدیتیشن بهبود یابند، اما همچنان توصیه می‌شود قبل از شروع، با یک متخصص مشورت کنند.

چه زمانی از روز برای درون‌یابی مناسب‌تر است؟

زمانی را انتخاب کنید که نه خیلی خواب‌آلود هستید که وسط مدیتیشن خوابتان ببرد و نه آنقدر سرحال و پرانرژی که نتوانید در یک حالت بمانید. بهترین زمان برای مدیتیشن وقتی است که شما هوشیار و آرام باشید، معمولاً صبح یا عصر زمان‌های مناسبی برای درون‌یابی هستند.

آیا می‌توان شنیدن به یک درون‌یابی را بارها تکرار کرد؟

بله، محدودیتی برای دفعات گوش دادن به درون‌یابی‌ها وجود ندارد. شما می‌توانید هرچند بار که نیاز باشد به درون‌یابی‌های قبلی گوش دهید. تکرار این مدیتیشن‌ها می‌تواند به عمق بیشتر تجربه و شناخت بهتر خود کمک کند.

آیا درون‌یابی‌ها ترتیب خاصی دارند؟

بله، درون‌یابی‌ها به ترتیب خاصی ارائه می‌شوند و باید از ابتدا به ترتیب گوش داده شوند. گوش دادن به درون‌یابی‌های قبلی برای بهره‌برداری کامل از تجربه و فهم عمق بیشتر مطالب ارائه‌شده ضروری است

آیا درون‌یابی پیش از خواب توصیه می‌شود؟

درون‌یابی برای ریلکس شدن پیش از خواب توصیه نمی‌شود. هدف اصلی درون­یابی تجربه عمیق عرفانی و شناخت خود است، نه صرفاً آرامش و ریلکس شدن. برای رسیدن به این هدف، بهتر است در زمانی که هوشیار و آماده برای تجربه معنوی هستید، به درون‌یابی بپردازید.

آیا درون‌یابی برای آرامش و ریکلس شدن مناسب است؟

هدف اصلی درون‌یابی آرامش و ریلکس شدن نیست، بلکه ممکن است این حالت‌ها یکی از نتایج جانبی آن باشند. هدف اصلی مشاهده افکار و احساسات و بودن با آن‌ها است، تا بتوانید به شناخت بهتر خود و پذیرش تجارب ناخوشایند گذشته برسید.

آیا درون‌یابی برای کسانی که تجربه‌ی تراما داشته‌اند یا دچار PTSD هستند مناسب است؟

درون‌یابی برای افرادی که تجربه تراما داشته‌اند یا به PTSD مبتلا هستند، ممکن است ناخوشایند باشد و تجربه‌های سنگینی را به سطح آگاهی بیاورد. بهتر است این افراد با احتیاط و ترجیحاً تحت نظارت یک متخصص به درون‌یابی بپردازند.

وضعیت بدن در حین درون‌یابی به چه شکل باید باشد؟

شما می‌توانید در حین درون‌یابی نشسته یا دراز کشیده باشید، هرطور که احساس بهتری دارید. مهم این است که بدن در راحت‌ترین حالت ممکن قرار بگیرد تا بتوانید به راحتی و بدون حواس‌پرتی به تمرینات ذهن‌آگاهی بپردازید.

تجربیاتی که ممکن است در حین درون‌یابی‌ها داشته باشیم؟

در حین درون‌یابی‌ها ممکن است احساساتی مانند اضطراب، ترس، خشم، غم، شادی و خوشحالی بروز پیدا کنند. همچنین ممکن است تجربیاتی مانند احساس گزگز، بی‌وزنی یا پرش بخش‌هایی از بدن اتفاق بیفتد که اگر شما جزو افرادی که دراین صفحه “توصیه‌های مهم برای شنوندگان سری درون‌یابی” ذکر شده نباشید، این تجربیات کاملاً طبیعی هستند و نشان‌دهنده واکنش بدن و ذهن به فرآیند درون‌یابی هستند.

درون‌یابی‌ها چه کمکی به ما می‌کنند؟

درون‌یابی‌ها به ما کمک می‌کنند که با مشاهده افکار و احساسات درونی خود، به شناخت بهتر خود و بهبود تجربه‌های عمیق عرفانی برسیم. همچنین، می‌تواند به پذیرش و رهایی از تجارب ناخوشایند گذشته کمک کند و راهی برای رشد شخصی و معنوی فراهم آورد.

درون یابی ها
این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.