انگیختگی ضرباهنگ شنیداری، میتواند یک ابزار جدید دلگرم کنندهای برای دستکاری فرآیندهای شناختی و تنظیم حالات خلقی باشد. در اینجا، ما قصد داریم پیشینه تحقیق را با آزمایش جدیدترین کاربردهای انگیختگی ضرباهنگ شنیداری و اهداف آن مرور کنیم. ما همچنین یک مرور کوتاهی از تحقیقات، در مورد پاسخهای شنیداری درحالت پایدار (ASSR) و ارتباط آن با انگیختگی ضرباهنگ شنیداری(ABS) انجام میدهیم. ما مطالعات مرتبط را با بررسی تغییرات نور و فیزیولوژیکی مربوط به ABS و اینکه چگونه آنها بر طراحی مناسب پروتکلهای انگیختگی تأثیر میگذارند، خلاصه کردهایم. با تمرکز بر انگیختگی ضرباهنگ دو گوشی، ما سپس نقش فرکانسهای ضرباهنگ دو گوشی و یک گوشی را در حالات شناختی و خلقی، علاوه بر اثربخشی آنها در مورد هدف قرار دادن علائم بیماری، مورد بحث قرار دهیم. ما قصد داریم نکات مهمی را در مورد پارامترهای انگیختگی مورد توجه قرار دهیم و سعی به یافتن راه حل این مسئله کنیم که چرا اغلب یافته های متناقضی در رابطه با نتایج ABS وجود دارد.
مقدمه
انگیختگی ضرباهنگ شنیداری (ABS) از دیرباز، طیف وسیعی از کاربردها را داشته است، از بررسی پاسخهای حالت پایدار شنوایی (ASSR) و اندازه گیری پارامترهای شنواییسنجی در مغز گرفته تا درک مکانیسمهای معطوفسازی صدا. علاوه بر این، چند مطالعه دیگر نیز نشان میدهد که از ABS میتوان برای تنظیم کردن شناختها، کاهش سطح اضطراب وهمچنین بهبود وضعیت خلق وخو، استفاده کرد. از سایر اهداف بالینی دیگر نیز، میتوان به آسیب مغزی تروماتیک و اختلال بیش فعالی با نقص توجه اشاره کرد. نتایج حاصل، یافتههای متناقضی را به عنوان اثرات فرکانسهای بکارگیری شده ضرباهنگ یک گوشی وضرباهنگ دوگوشی، گزارش کرده است که تا حدودی پیشرفت تحقیقات بیشتر را در زمینه بررسی اثرات بالقوه بر تأثیرات شناختی وخلقی در میان سایر اهدافی که امکان پذیراست، مختل کرده است. در اینجا، ما مطالعات مربوطه را مرور میکنیم و به دنبال پررنگ کردن امیدوارکننده ترین مسیرها برای رویکردهای پیش رو هستیم.
استراتژی جستجوی پیشینه تحقیق
مرور پیشینه تحقیق، با استفاده از معیار (PRISMA) که به معنای گزینههای گزارشات مرجح برای بررسی سیستماتیک وفراآنالیزها بود، انجام شد. پایگاه دادههای الکترونیکی PubMed وMEDLINE در ابتدا با استفاده از تک واژه های جستجوشده مانند “انگیختگی ضرباهنگ شنیداری، ضرباهنگ یک گوشی، ضرباهنگ دو گوشی، پاسخهای حالت پایدار شنیداری” مورد تجسس قرار گرفتند وسپس، این اصطلاحات جستجوشده پیشین با اصطلاحات “شناخت، حافظه، توجه، خلق و خو، هوشیاری، اضطراب و خلاقیت ” ترکیب شدند. ” این استراتژی، محدود به مطالعات انسانی نشد. علاوه بر استراتژی جستجو به شکل الکترونیکی، لیست منابع از نسخه های خطی که مورد بررسی قرار گرفته بودند، هم مورد شناسایی قرار گرفت تا هرگونه مقاله اضافی که به وسیله استراتژی اصلی جستجو، دریافت نشده بود، شناسایی شود.
در مجموع، ۹۲۰ مقاله در جستجوی اولیه شناسایی شد. تجزیه و تحلیل مقالات از معیارهای شمول وعدم شمول که توسط راهنمای PRISMA توصیه شده بود، تبعیت کرد. مقالاتی که ترکیبی از حداقل دو واژه از لیست واژههای جستجو بودند، مثل “انگیختگی ضرباهنگ شنیداری، ضرباهنگ یک گوشی، ضرباهنگ دو گوشی، شناخت، حافظه، توجه، خلق وخو، هوشیاری، اضطراب و خلاقیت” هم به حساب آورده شدند. نسخه های خطی به زبان انگلیسی، مقالات اورجینال و مطالعات تجربی نیز مورد توجه قرار گرفتند. معیارهای عدم شمول، شامل دیگر طرحهای مطالعاتی (گزارش موردی وسریهای موردی)، مطالعات غیراروجینال شامل سرمقاله ها، مرور کتابها و نامهها به ویراستار و مطالعاتی بود که به طور خاص طراحی نشده بود و برانگیختگی ضرباهنگ تک گوشی و/یا دو گوشی متمرکز نشده بود. چکیدهها برای ارتباطشان با موضوع، بررسی شدند و سپس، متون کامل آنها در مقابل معیارهای شمول، مورد ارزیابی واقع شدند. پس از غربالگری، در مجموع ۳۰ مقاله انتخاب شد. در طول ایجاد نسخ خطی، چندین منبع دیگر اضافه شد که عمدتاً به یافته های اساسی نور و فیزیولوژیکی اشاره داشت.
انگیختگی ضرباهنگ شنیداری
اثرات انگیختگی ضرباهنگ شنیداری (ABS)، عمدتا با استفاده از ضرباهنگ دو گوشی و یک گوشی، مورد بررسی قرار گرفته است (شکل 1). تفاوت های اصلی بین ضرباهنگ دو گوشی و یک گوشی در جدول 1-1 آورده شده است. ضرباهنگ های یک گوشی و دو گوشی زمانی ایجاد میشوند که امواج سینوسی فرکانس های نزدیک به هم و با دامنه نوسان پایدار، به طور همزمان به هر دو گوش (ضرباهنگ یک گوشی) یا به طور جداگانه به هر گوش (ضرباهنگ دو گوشی) پخش شود. ضرباهنگ یک گوشی، از ضرباهنگ های فیزیکی هستند که به طورعینی (Objectively)نه از روی احساس و نظرشخصی، شنیده میشود واین هنگامی است که ترکیبی از دو موج سینوسی در فرکانسهای نزدیک به هم (به عنوان مثال، ۴۰۰ و ۴۴۰ هرتز) جمع میشوند و به طور همزمان به هر گوش وارد میشوند و در نهایت، یک سیگنال مدولاسیون دامنه (AM) شنیده میشود. این ضرباهنگ برابر با اختلاف بین دو فرکانس (در این مورد، ۴۰ هرتز) است. ضرباهنگ دو گوشی، زمانی ایجاد میشود که امواج سینوسی در محدوده نزدیک، به طور جداگانه، به هر گوش وارد شود. به عنوان مثال، هنگامی که صدای ۴۰۰ هرتز به گوش چپ وصدای ۴۴۰ هرتز به سمت راست، وارد میشود، ضرباهنگ ۴۰ هرتزی به وسیله انسان، درک میشود که به طور ذهنی (Subjectively) “درون” سر قرارگرفته است. این ضرباهنگ دو گوشی است که توسط انسان درک شده است. درک ضربان دو گوشی برای اولین بار توسط H. W. Dove در سال ۱۸۳۹ گزارش شد وتوسط Oster بیش از پنج دهه پیش، به تفصیل بیان شد. به گفته اوستر، ضرباهنگ های دو گوشی، تنها زمانی تشخیص داده میشود که فرکانس حامل زیر ۱۰۰۰ هرتز باشد، این یافته ای است که مطالعه قبلی Licklider و همکارانش را هم تأیید کرده است. این آزمایش، نشان میدهد که فرکانسهای حامل ضرباهنگ باید به اندازه کافی پایین باشد تا بتواند به طور موقت، توسط قشر مغز کدگذاری شود.
منبع:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4428073/