پرش لینک ها

مانترا: بخش دوم

تو دنیای امروز دائما با حجم زیادی از اطلاعات، سرگرمی ها درگیر هستیم و آنقدر سرعت داده های جدید زیاد هست که گاها استراحت ذهنی بنظر سخت میاد.

ما هر روز رو با کلی رویا و برنامه های جدید شروع می کنیم. تو روزمرگی های شلوغ و پرهیاهو با مدیتیشن می تونین زمانی رو به آرامش ذهنتون اختصاص بدین .

گوش دادن مانتراها به ذهن ما کمک می کنه که برای لحظاتی فقط به آوا یا کلمات گوش بدیم، اگاهانه تمرکز کنیم ، کلمات دنیای ما ادم ها رو میسازن و بار حسی خلق می کنن، مانتراها همانند کلمات هستن و تکرار این کلمات می تونن با بار معنایی که دارن در ما حس خوشایند یا ناخوشایند ایجاد کنن. مثلا اگر روز رو با این مانترا که چه روز خوبیه شروع کنیم حس مثبتی رو در خودمون به وجود میاریم و می تونه بر عکس باشه مانترایی مثل من کافی نیستم قطعا حس ناخوشایندی رو ایجاد میکنه، و تکرار ذهنی آنها در سکوت تاثیر بسزایی بر روان و عملکرد رفتارمون داره. اگاهانه مانتراها یی رو که ذهن تکرار می کنیم انتخاب کنیم.

واژه ی مانترا از زبان سانسکریت گرفته شده که از دو بخش “مان” به معنی ذهن و ” ترا “به معنی رهایی تشکیل شده. مانتراها از کلمه یا عبارتی تشکیل شدن که همانند ابزاری هستن که با تکرار آن ها به رهایی ذهنی میرسیم.

تکرار کردن این کلمات می تواند به حالت گفتاری باشد که ما بشنویم، همچنین می توانیم در ذهن تکرار کنیم و گاها فقط به آن ها گوش بدیم .این تکرار باعث متمرکز بودن بر روی مانترا در لحظه می شود که تاثیر زیادی در آرامش ذهنی و مخصوصا در بهبود تمرکز داره. مانتراها می تونن به زبان های متفاوتی باشن.

این نوع مراقبه کمک می کنه به تمرکز بیشتر، تاثیر مثبتی در کاهش استرس ذهنی و جسمی داره و باعث ایجاد حس مثبت در افراد میشه.

در مدیتیشن مانترا از قدرت صدا و آواها استفاده می شود که امواج فکری و انرژی ایجاد می کنن. یک بخش کامل از وجودیت ما انسان ها رو صداها میسازن. صداها در کنار سکوت‌ها معنا پیدا می کن

تلگرام

Telegram

کست باکس

Castbox

گوگل پادکست

Google Podcast

اسپاتیفای

Spotify

یکی از ۴ عنصر اصلی حیات هواست، با هر دمی که دارید و هوایی که به درون جسمتون وارد می کنید این عنصر زندگی بخش رو به بزرگ ترین عامل آرامشتون تبدیل می کنین.

قبل از اینکه شروع کنیم براتون توضیح میدم که چرا تنفس عمیق شکمی برای ما انسان ها اهمیت زیادی داره!

سیستم عصبی خودکار، اعمالی مثل تنفس، گردش خون، گوارش، ضربان قلب و موارد دیگری را  بدون اینکه انسان تلاشی بکنه در بدن به صورت خودکار کنترل میکنه.

سیستم عصبی خودکار ما به دو دسته سمپاتیک و پارا‌سیمپتیک تقسیم میشه؛ این دو مثل گاز و ترمز در خودرو کار می کنن زمانی که یکی فعال هست دیگری فعالیت نمی کنه.

به طور خلاصه سیستم عصبی سیمپتیک بدن را برای واکنش جنگ یا گریز در موقعیت هایی که احتمال خطر وجود داره آماده می کنه و سیستم پارا‌سمپاتیک، از فعالیت زیاد بدن جلوگیری می کنه و بدن رو در وضعیت استراحت و آرامش قرار میده.

زندگی مدرن به دلیل هیجانات و استرس هایی که داره باعث تحریک سیستم عصبی ما در حالت جنگ یا گریز یا همون سیمپتیک هست، حالا این تنفس های عمیق باعث میشن سیستم پارا‌سمپاتیک تحریک بشه و بتونیم بدنمون رو آرومتر کنیم که این به تعادل جسمی و ذهنی ما کمک می کنه.

در اینجا ازتون می خوام که یکی از دستانتون رو بر روی قفسه ی سینتون بگذارین و در لحظه ضربان قلب و لمس جسمتون رو حس کنین و دست دیگر رو بر روی قسمت شکمتون، این به شما کمک می کنه که متوجه باشین که تنفس شکمی دارین.

به موزیک گوش بدین و به تنفس های عمیقتون ادامه بدین.

مقاله های مرتبط به اپیزود در مجله دارما:
سایر مقاله ها
موسیقی پایانی:
سایر مقاله ها

اپیزودهای دیگر این فصل:

فصل های دارما مدیتیشن
این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.